Haaveiletko laajentumisesta ja mietitkö yrityksen etabloitumisesta ulkomaille?

Ensimmäisiä askeleita kansainvälistymisen tiellä ovat kontaktien luominen. Ehkä olet jo laajentanut yritysverkkoasia luonnollisesti yhteistyökumppaneiden kautta ulkomaille, mutta paras tapa solmia yrityssuhteita on aina tapaaminen ja vierailu paikanpäällä.

Kun aloitat yritystoimintaa ulkomailla, aloita markkinatutkimuksella ja selvitä paitsi millaiset ovat markkina kohde maassa mutta myös ketkä ovat keskeisimmät toimijat. Kun olet saanut tietoosi tärkeimät toimijat alalla ja tehnyt kotiläksyt heistä, suunnittele sähköpostikampanja, miten ottaa heihin yhteyttä.

Nyt sinulla on yhteydet toimijoihin kohdemaassa, mutta syvempi yhteistyö vaatii hieman enemmän töitä. Paras tapa luoda toimivia yhteistyökuvioita on sopia tapaaminen toimijoiden kanssa. Tämä vaatii paikanpäälle matkustamista. Varaa kalenterista minimissään pari viikkoa mielellään kuukausi tai kaksi ja muuta tulevaan yrityskaupunkiisi. Nyt sovi niin monia tapaamisia kuin mahdollista.

Tapaamiset voi yrittää sopia yhteistyökumppaneiden toimistoihin, mutta jos vuokraat oman toimiston tai toimistohotellin, antaa se sinusta hyvän kuvan muille. Toimistoja ulkomailta voi etsiä erilaisista hakukoneista tai voit käyttää toimitilaportaaleja, jotka toimivat myös ulkomailla. Lisäksi monet toimistohotelliketjut, kuten esimerkiksi Technopolis toimii Suomen lisäksi ulkomailla, ja toimistohuoneen vuokraaminen heiltä voi olla vaivatonta.

Katso esimerkiksi seuraavat linkit

Technopolis maailmalla

MatchOffice toimii maailmanlaajuisesti ja Suomessa.

Hakukoneista voi myös etsiä toimistoja, kuten Free Links Directory.