Vuokraa toimitilat yrityksellesi vaivattomasti näillä vinkeillä.

Toimitilan etsiminen käy vaivattomasti, kun on etukäteen selvittänyt yrityksen tarpeet. Aloita vastaamalla kahteen kysymykseen: mistä ja millaista toimitilaa tarvitset?

Kun tiedät miltä alueelta etsit toimitilaa ja kuinka suuren toimitilan tarvitset, voit aloittaa haun.  Toimitilan vuokraaminen on monivaiheinen prosessi, jossa on syytä ottaa tarkasti huomioon kaikki seuraavat seikat:

  • Sijainti

Sijainti tehostaa yrityksen liiketoimintaa. Sijainnissa on syytä huomioida asiakaskunta, yhteistyökumppanit ja liikenneyhteydet. Vuokraa toimitila-alueelta, joka on ihanteellinen juuri sinun yrityksellesi.

  • Työtarpeet

Ota huomioon työnteon ja henkilöstön eritystarpeet. Mitä liiketoiminta vaatii toimitiloilta?

  • Tilaratkaisut

Tilaratkaisujen on niin ikään hyvä tukea toimintaa. Pohdi, miten tilat vaikuttavat paitsi työnteon tuottavuuteen, mutta myös tukevat yhteisöllisyyttä.

  • Hinta

Hinnan tulee toki olla kohdallaan, eikä toimitila saa haukata liian suurta osaa yrityksen liikevaihdosta.  Keskustassa vuokrahinnat ovat luonnollisesti korkeammat kuin kaupungin ulkopuolella. Mieti, mikä on yrityksellesi ihanteellinen sijainti ja kuinka paljon siihen kannattaa investoida.

  • Yrityskehitys

Ota huomioon myös kehitysmahdollisuudet. Odotatko yrityksesi kasvavan lähivuosina ja jättää toimitilat varaa kasvulle?

  • Palvelut

Ota selvää, mitä palveluita on tarjolla sekä kiinteistössä että lähialueilla. Monet palvelut helpottavat yrityksen arkea ja säästävät resursseja. Muun muassa aulapalvelut ja lounaspalvelut tekevät päivittäisesti työskentelystä sujuvampaa.

  • Kiinteistönhuolto

Varaudu etukäteen ja ota selvää, kenellä on vastuu kiinteistönhuollosta. Sovi etukäteen kiinteistönhuollon kattavuus, ettet joudu ikävään tilanteeseen, jossa joudut käyttämään yrityksen aikaa ja resursseja kiinteistön korjaamiseen.

  • Aikataulu

Toimitilan vuokraaminen on prosessi, johon on syytä varata noin puolesta vuodesta vuoteen.


Jos toivot apua toimitilojen etsimiseen, MatchOffice.fi -palvelu tarjoaa henkilökohtaista palvelua toimitilojen etsimiseen ilmaiseksi ja ilman sitoumuksia. Katso lisää.